Smaczna przekąska wprost ze Szwecji – ciasteczka z cynamonem

Chciałabyś skosztować czegoś naprawdę wyjątkowego? Wobec tego spróbuj zrobić cynamonowe ciasteczka. To bardzo smaczna przekąska, która jest popularna w krajach skandynawskich. Tam robi się ją regularnie, a Szwedzi ustanowili nawet specjalny dzień tych pysznych ciastek. Szwedzi mówią na nie kanelbullar. U nas jednak przeważa po prostu nazwa cynamonowego bułeczki. Jest cała masa przyczyn, by spróbować tych pysznych słodkości. Oto parę powodów.

ciasteczka cynamonowe

Autor: Katrin Morenz
Źródło: http://www.flickr.com

Pierwszy argument jest taki, że, ciastka takie są wyjątkowo pyszne. Cynamon to wyraźna przyprawa o charakterystycznym zapachu, jednak odpowiednio użyty jest w stanie nadać niesamowitych atrybutów ciastkom. Cynamonowe ciastka są doskonałym na to przykładem. Jeśli raz zrobisz taki wypiek, na pewno mnóstwo razy będziesz jeszcze je robić. Tak dlatego, że sama zapragniesz skosztować ich jeszcze raz, jak i dlatego, że Twoi znajomi będą Cię namawiali do wykonania kolejnej partii.

Drugi plus jest taki, że, cynamonowe bułeczki świetnie pasują jako przekąska na wiele okazji.

Masz ochotę zgłębić więcej na prezentowany wątek? To świetnie, gdyż po przejściu na stronę www (https://www.komacatering.pl/obiady-i-catering-dla-firm/) odnajdziesz ciekawe informacje, które Cię zaabsorbują.

Możesz poczęstować nimi gości podczas urodzin. Dlaczego by też nie podarować znajomemu wypieków w ramach pysznego prezentu. Ciastka sprawdzą się też w trakcie standardowego spotkania z przyjaciółmi. Jesteś w stanie je zrobić również wówczas, kiedy przygotowujesz szkolną imprezę. Z pewnością będą wszystkim smakowały.

ciasteczka cynamonowe

Autor: Katrin Morenz
Źródło: http://www.flickr.com

Ponadto, ciastka z cynamonową nutą szczególnie pięknie się prezentują. Jeszcze zanim goście będą mogli ich spróbować, będą mogli nacieszyć oczy ich wspaniałym wyglądem. Cynamon dodaje cudownej, złocistej barwy. Na koniec warto także wspomnieć, że ciastka są łatwe do wykonania. Jesteś w stanie zrobić je nawet jeszcze dzisiaj, przy użyciu składników, jakie wyszukasz w dowolnym sklepie spożywczym, a może nawet masz już je w domu.